Om os

Sikkerhedsansvar

NKT har altid prioriteret et sikkert, trygt og positivt arbejdsmiljø og mener, at dette ikke kun er et naturligt ønskeligt mål, men også hjælper os med at nå vores mål og høje niveauer inden for kvalitet og produktivitet.

I 2015 lancerede vi endvidere vores Excellence 2020-strategi, der har til formål at lægge endnu mere vægt på at levere en sikker arbejdsplads med henblik på at imødekomme vores langsigtede mål om helt at eliminere arbejdsulykker. 

Sikkerhedskultur

I NKT arbejder vi passioneret på at styrke vores sikkerhedskultur. Vi lytter til vores medarbejderes idéer til forbedring af de sikkerhedsmæssige processer. NKT fremmer en sund, sikker og miljøvenlig livsstil, og vi går videre end de faktiske krav, når vi ser muligheder for at eliminere potentielle farer.

For at opnå excellence inden for sikkerhed, har vi indledt et samarbejde med den førende inden for sikkerhedsledelse; DuPont-sikkerhedsprogrammet. Programmet engagerer folk på forskellige niveauer i organisationen ved hjælp af regelmæssige dialoger om sikkerhed.

Safety Buddy

Safety First er den vigtigste kerneværdi i NKT og sikkerhed er noget, som vi ikke går på kompromis med. For at hjælpe med at opbygge og udvikle vores sikkerhedskultur, er der hvert år én medarbejder, der vinder en ’Safety Buddy’. Safety Buddy-prisen anerkender den ekstraordinære individuelle indsats for at forbedre sikkerheden på vores arbejdsplads og er rettet mod individuelle mennesker på den enkelte NKT-fabrik, der har udvist excellence, når det gælder sikkerhed.

Safety Excellence-pris

Vores ’Safety Excellence-pris’ giver os mulighed for aktivt at belønne vores medarbejdere for at bidrage til "Best Practise" inden for sikkerhed på vores forskellige produktionsanlæg. Medarbejderne har bidraget til at fremme nye projekter der har til formål at bringe os hen til det højest mulige sikkerhedsniveau og eliminere potentielle farer. Vores første sikkerhedspris resulterede i over 20 sikkerhedsrelaterede programmer, der blev indført på tværs af vores mange afdelinger.

Forebyggelse af ulykker

Som et resultat af alle disse initiativer og programmer, har vi set en konstant nedgang i antallet af ulykker pr. en million arbejdstimer. Siden 2013 er satsen reduceret med imponerende 49% til 4,8 i 2015, hvilket demonstrerer fordelene ved vores kultur med en sikkerhedsfilosofi. 

Find en kontakt nær dig